English  Nederlands 
Skip over navigation | Sla menu over
our projects

Traveller I, Venlo 2005-2006

Een sterke grondpositie en de wens een goed logistiek centrum te ontwikkelen, dat waren de basis ingrediƫnten die uiteindelijk hebben geleid tot de ontwikkeling en realisatie van Traveller I in Venlo.

In 2005 zijn wij benaderd door Habru Projecten uit Tegelen met de vraag mee te denken over de wijze waarop ze op het laatste stuk uitgeefbare grond op Trade Port West een toonaangevend en doordacht logistiek centrum konden gaan realiseren. Habru Projecten is opgericht door twee ondernemers die hun sporen hadden verdiend in de logistieke sector en op het gebied van onroerend goed. Die achtergrond gaf een nieuwe en heldere kijk op hoe logistieke centra er nu en in de toekomst uit moeten zien.

Naast het meedenken over de basisspecificaties, het ontwerp en de marketing van dit nieuwe logistieke centrum, heeft Estadium met name gezocht naar een sterke, internationale investeerder met ervaring in logistiek en ontwikkelingstrajecten.

Het 12.000 m² grootte complex Traveller I is in begin 2007 opgeleverd aan Aareal Asset Management, die het complex heeft ondergebracht in het Aareal EuroLogistics Fund.

Het complex is in gebruik bij Rhenus die het langjarig heeft gehuurd van verhuurder.

Voor het Aareal EuroLogistics Fund was Traveller I de eerste aankoop in Venlo en men is zeer verheugd met de aankoop van dit state-of-the-art logistieke centrum op een unieke locatie in Venlo.

Het logistieke centrum ligt prominent en goed zichtbaar aan het begin van Trade Port West in Venlo. In overleg met de gemeente Venlo is besloten het gebouw een markante logistieke uitstraling te geven, die de entree van Trade Port West duidelijk markeert.