English  Nederlands 
Skip over navigation | Sla menu over
our projects

Monumentaal grachtencomplex, Amsterdam 2005

In opdracht van een Duitse institutionele belegger is Estadium voortdurend op zoek naar acquisitiemogelijkheden van monumentale kantoorgebouwen in de Randstad.

In dit kader hebben wij in 2005 een monumentaal grachtencomplex in het centrum van Amsterdam aangekocht. Dit beeldbepalende complex dat uit zeven gekoppelde gebouwen bestaat bevat is grotendeels een Rijksmonument en bevat tevens een uniek kantoorgebouw aan de Raadhuisstraat dat is ontworpen door de befaamde architect Van Gendt (onder andere architect van het Concert gebouw, Stadsschouwburg, Hollandse Manage en delen van het Centraal Station in Amsterdam).

Het gebouw van in totaal circa 9.000 m² bevat naast kantoren, waaronder de hoofdvestiging van het postkantoor, ook een eigen afgesloten parkeergarage voor 44 auto’s.

Het moge duidelijk zijn dat een dergelijk monumentaal gebouw, van deze omvang op deze unieke beeldbepalende locatie direct achter het koninklijk paleis op de Dam om meerdere redenen niet eenvoudig te verwerven is. Naast het feit dat er weinig van dergelijke objecten te koop zijn vereist de aankoop een gedegen onderzoek naar alle facetten die van invloed zijn op deze investering. Naast de gebruikelijke uitvoerige aankooprapportage hebben wij onze cliënte voorzien van een duidelijk Asset Management plan voor het complex.