English  Nederlands 
Skip over navigation | Sla menu over
Eelco van Loenen

Persoonlijke visie op de markt

Het beleggingsadvies staat in Nederland in principe nog in de kinderschoenen. Beleggers worden nog te weinig voorzien van gedegen informatie en een rationele financiƫle onderbouwing. Een aankoop of verkoop dient standaard te worden vergezeld van een aan of verkooprapportage, voorzien van een business en marketingplan.

Er wordt nog te vaak alleen over het rendement gesproken en niet over het rendement risicoprofiel van een belegging. Als dat meer zou worden gedaan zou onroerend goed een groter aandeel moeten gaan vertegenwoordigen in gespreide beleggingsportefeuilles.
In dit kader is het niet verwonderlijk dat er sinds een paar jaar gelukkig meer aandacht is gekomen voor bedrijfsmatig onroerend goed. In andere landen is al lang bekend dat het rendement risico profiel voor deze sector boven dat van kantoorbeleggingen ligt. Het nadeel is echter de beperkte omvang per belegging en de beheerintensiviteit.

Mijn hart ligt bij de instructies waar een duidelijke financiƫle achtergrond bij komt kijken. Advies en begeleiding bij portefeuilles en sale en leaseback structuren transacties hebben daarom mijn voorkeur.

Hiervoor was ik 10 jaar werkzaam bij Jones Lang LaSalle als associate director Investment Consultants en de laatste jaren verantwoordelijk voor de Industrial Investments.

Specialisatie

  • Industrial Investments
  • Financial modelling and calculations
  • Portfolio transactions and strategy